Suvi Teräsniska

Kuva ladattavissa myös osoitteessa: https://isaac.wmg.com/app/#/s/VA5q9JsD_I 

Pete Parkkonen

Kuva ladattavissa myös osoitteessa: 
https://warnermusiclive.fi/medialle/pete-parkkonen 
Lehdistötiedote 5.5.2021 

Pellonkorjuu -maaseututapahtuma tuo iloa ja valoa loppukesään 

Pellonkorjuu -maaseututapahtuma (maaseutunäyttely) on järjestetty nykymuodossaan vuodesta 1999 alkaen, kolmen vuoden välein. Ensimmäinen näyttely järjestettiin Pellon Turtolassa sata vuotta aikaisemmin. Vuonna 2020 jäi pelto korjaamatta koronaepidemian vuoksi, mutta loppukesän 2021 tapahtuman osalta olemme toiveikkaita - tapahtuma järjestetään, mikäli olosuhteet vain sallivat. Seuraamme koronatilanteen kehittymistä ja AVI:n päätöksiä kesätapahtumien rajoitusten osalta. Tapahtuma peruutetaan viimeistään 30.6., mikäli sitä ei voida järjestää. 

 Tuleva koko perheelle suunnattu tapahtuma järjestetään Pellon koulukeskuksen alueella, noin 1,5 km Pellon kuntakeskuksesta pohjoiseen. Tapahtuma-alue on avoinna yleisölle la 31.7. klo 10-18 ja su 1.8. klo 10-18 ja alueella voi vapaasti kulkea aluelipun ostamalla. Ennakkolipunmyynti alkaa 1.7. Tiketin kautta, tapahtuman aikaan lippuja saa porteilta. Päälavan, näytteilleasettajien ja myyntikojujen lisäksi alueella on erilaisia ohjelmallisia alueita ja esiintymispaikkoja sekä kahvila- ja ruokapisteitä. Oheisohjelmasta, eli 30.7.-1.8. tapahtuvasta muualla Pellossa järjestettävistä tapahtumista, tiedotamme myöhemmin. Ohjelma päivittyy ja täydentyy vielä kesän aikana. Myynti- ja esittelypisteet ovat varattavissa toukokuun ajan (www.pellonkorjuu.fi). Esillä on erilaisten yritysten ja yhdistysten lisäksi muun muassa alueen työllisyysmahdollisuuksia esittelevä Tuunitori, sekä pellon kyliä esittelevä Kylätori, joka on pellolaisten kylien itse rakentama kokonaisuus tapahtumassa. 

Päälavalla Suvi Teräsniska, Pete Parkkonen ja Mikko Alatalo
 
Alueen päälava on tapahtuman sydän ja se esittelee sekä maamme eturivin artisteja, että paikallisia tekijöitä. Lauantaina esiintyy muun muassa supersuositut tv-ohjelmat Tanssii Tähtien Kanssa sekä Tähdet, tähdet voittanut Pete Parkkonen. Sunnuntaina esiintyvä kolarilaislähtöinen Suvi Teräsniska on suuren yleisön rakastama syvien tunteiden tulkki. Hiljattain Suomi-palkinnolla elämäntyöstään huomioitu Mikko Alatalo esiintyy sunnuntaina ja pellolainen voimainnäyte, Live-karaoke, taas antaa lauantaina paikallisille esiintyjille mahdollisuuden nousta Pellonkorjuu House Bandin solistiksi. Ohjelmistossa on muitakin yhteislaulutilaisuuksia sekä paikallisten yhteisöjen kuoroja ja esiintymisiä. Myös alueen muut esiintymispaikat, kuten Kulttuurikahvila Helmi ja Auditorio, tarjoavat esityksiä ja muun muassa murreaiheista ohjelmaa lauantaina ja sunnuntaina. Muita viikonlopun esiintyjiä ovat muun muassa suosittu lastenorkesteri Mutaveijarit sekä pellolaisia sukujuuria omaava multi-instrumentalisti Julius Rantala, joka esiintyy tapahtumassa duo-kokoonpanollaan. Myös mestarileipuri Niko Kovalainen osallistuu tapahtumaan. Kansantaiteilija Vilho Akseli Ollikaisen musiikkia esittelevä ruotsalais-suomalainen yhtye WAO saapuu Pelloon, mikäli koronatilanne suinkin antaa mahdollisuuden. 

Lapsiystävällinen alue – nuorisoa unohtamatta 

Koulukeskuksen tapahtuma-alue on lapsiystävällinen ja alueella on erilaisia leikkipaikkoja. Lisäksi näytillä on erilaisia eläimiä, kuten lapinlehmiä, poroja, hevosia, alpakoita, lampaita, kanoja, kalkkunoita, vuohia ja possuja. Alle 4-vuotiaat vieraat pääsevät alueelle maksutta ja alle 12- vuotiaistakin veloitetaan vain 5 euron lipun hinta. Nuorisolle on alueella oma SymppisNurkkansa, jota ylläpitävät pellolaiset nuorisotoimijat. Symppisnurkassa on tekemistä, herkkuja ja pelejä erityisesti 12-20 –vuotiaille – luvassa on myös yllätysvieraita sekä peli-, karaoke- ja musiikkilaitteet sisältävä Varikkobussi. 

Ennakkolipunmyynti alkaa 1.7.2021. Lisätietoa nettisivuilta www.pellonkorjuu.fi. Ohjelma täydentyy kesän mittaan ja muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.
(c) Pellon kunta 2021. - Elethään ko Pellossa!